zaterdag 4 maart 2017

Nieuw Amsterdam



Op zaterdag 25 februari ben ik naar Nieuw Amsterdam geweest. Dit is een plaatsje wat bijna naast Paramaribo ligt. Hier ligt het openlucht museum ‘fort nieuw Amsterdam’. De plek van fort nieuw Amsterdam ligt vlakbij de zee waar de Commewijnerivier en de Surinamerivier zich scheiden. Het fort is gemaakt voor de verdediging van de achterliggende plantages. Bij het openlucht museum zijn nog restanten te zien van het fort en informatie over de slavernij. Er staat ook een oude gevangenis op het terrein waar slaven werden opgesloten die zich hadden misdragen.























































Daarna zijn we nog naar het water gereden waar we de splitsing van de rivieren zagen.






Zondag heb ik vooral gebruikt om bij te komen van de hele week. In de avond wilden we nog carnaval gaan vieren, maar dat ging niet zoals verwacht. We hadden een folder gezien over een Braziliaanse carnaval, dus gingen daar met de taxi heen. Daar aangekomen zagen we alleen maar schaars geklede vrouwen en wat mannen. Wat bleek het feest werd gegeven bij een hoerenclub….. Nadat we waren aangekomen en te horen kregen van de taxi chauffeur dat het niet een normale club is, zijn we meteen weer met de taxi terug gereden! Hierna zijn we maar rustig pannenkoeken gaan eten.

Op maandag ochtend begon de stage weer. Voor ons zijn er nieuwe ruimtes boven in de school vrij gemaakt waar wij mentorgesprekken kunnen gaan houden. Lange tijd is er geen gebruik gemaakt van de bovenverdieping. Het is al veel opgeknapt, maar doordat er tussen het dak en het plafond veel vogels leven waren de ruimtes vrij vies. Aan het begin van de dag zijn wij flink bezig geweest met het schoonmaken hiervan. Bij het schoonmaken kwamen we ook nog een schedel tegen van een vogel.

Aan het einde van de dag hebben Dorieke en ik nog mentorgesprekken gehouden. Dit liep echter een beetje uit en toen we naar beneden kwamen bleken de lokalen al op slot te zijn gedaan. Hierdoor zaten wij opgesloten in een lokaal. Gelukkig hadden we een telefoon bij ons en hebben we naar de directeur kunnen bellen, die ons daarna heeft bevrijd.


De rest van de week verliep goed en rustig. 

4 opmerkingen:

  1. Jullie hebben al veel gezien, leuk!
    En wat zijn jullie goed bezig daar! Toppie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig,wat een leuke foto's zo zie je nog eens wat van de wereld en doe je heel veel ervaring op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je beschrijft het goed, Danielle! En wat een mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen